Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Τετράφυλλο Τριφύλλι




Μπαίνει ένας Ιρλανδός σε ένα μπαρ στο Δουβλίνο. Πάει στον μπάρμαν και παραγγέλνει τρεις βαρελίσιες Γκίνες. Ο μπαρμαν τις ετοιμάζει και ο Ιρλανδός τις παίρνει και κάθεται σε ένα τραπέζι παραδίπλα και αρχίζει και πίνει, αλλά έπινε μια ρουφηξιά από την κάθε μπύρα στην σειρά. Μετά από λίγη ώρα τέλειωσε τις μπύρες και πάει ξανά στον μπαρμαν:





-Βάλε με άλλες τρεις βαρελίσιες γκίνες.
-Ρε φίλε θες να στις βάλω μία μια, γιατί ζεσταίνονται άμα στις βάλω και τις τρεις μαζί. 
-Κοίτα, στην οικογένεια είμαστε 3 αδέρφια, μόνο που ο ένας ζει στην Γερμανία, ο άλλος στην Αμερική και εγώ μένω εδώ στο Δουβλίνο. Πριν ξενιτευτούν τ' αδέρφια μου συμφωνήσαμε να πίνουμε ο καθένας έτσι τις μπύρες του, για να θυμόμαστε τις παλιές καλές εποχές που τα πίναμε όλοι μαζί!
-Ωωω φοβερό! Κερασμένες οι άλλες τρεις από μένα!

Καθώς περνούσε ο καιρός ο Ιρλανδός έγινε τακτικός πελάτης στο μπαρ και πήγαινε 3 φορές την εβδομάδα. Κάθε φορά παράγγελνε από τρεις μπύρες και τις έπινε με τον ιδιαίτερο τρόπο του. 

Μετά από ένα χρόνο μπαίνει στο μπαρ και παραγγέλνει 2 μπύρες. Ο μπάρμαν τον σερβίρει αλλά δεν λέει τίποτα. Αφού πίνει τις δύο μπύρες, ο Ιρλανδός πάει να ξαναπαραγγείλει. Τότε ο μπάρμαν καθώς τον ετοιμάζει ακόμα δύο μπύρες τον λέει:
-Συλλυπητήρια για την απώλειά σου, ζωή σε μας.
-Ποια απώλεια?
-Μα γιατί παίρνεις δύο μπύρες, δεν έχασες κάποιον αδερφό σου?
-Όχι ρε, όλοι καλά είναι, απλά είπα να κόψω το ποτό.