Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Το χαμένο Apex

Στου χαντάκ'

Ένα ορεινό χωριό της Γαλλίας ήταν γνωστό στους κύκλους των οδηγών για την διαδρομή που πρόσφερε μέχρι να φτάσεις σε αυτό, με πολλές φουρκέτες, s-άκια αλλά και λίγα πατημένα κομμάτια. Οπότε κάθε σαββατοκύριακο μαζευόταν παρέες που ανέβαιναν με τα αυτοκίνητά τους στο χωριό για να απολαύσουν την διαδρομή. Παρόλα αυτά τα ατυχήματα, ειδικά στις φουρκέτες, δεν έλειπαν οπότε ο δήμαρχος αποφάσισε να κάνει μικρά χαντάκια που θα σταματούσαν τα αυτοκίνητα των οποίων οι οδηγοί τους έδειχναν υπερβάλλοντα ζήλο.

Μια Κυριακή σαν όλες τις άλλες ένας τέτοιος ενθουσιώδης, νέος οδηγός δοκίμαζε την νέα ανάρτηση του αυτοκινήτου του, όταν από λάθος υπολογισμό έχασε τα φρένα και έπεσε στο χαντάκι, ευτυχώς με μικρή ταχύτητα. Αδυνατώντας να βρει σήμα με το κινητό για να καλέσει οδική βοήθεια, ζήτησε βοήθεια από ένα γέρο που περνούσε με το κάρο του.

Ο γέρος δέχτηκε να τον βοηθήσει, έναντι "μικρού" αντιτίμου, λέγοντας πως έχει τραβήξει δεκάδες αμάξια από χαντάκια. Οπότε πιάνει το άλογό του τον Ντορή, που ήταν αρκετά δυνατό, το δένει στ' αμάξι και φωνάζει δυνατά:
"Τράβα Παναή, ΤΡΑΒΑ!!!" αλλά ο Ντορής δεν έκανε τίποτα. Ξαναφωνάζει:
"Τράβα Ροζαλί, ΤΡΑΒΑ!!!" αλλά ο Ντορής και πάλι δεν κουνήθηκε. Οπότε ξαναφωνάζει:
"Τράβα Περικλή, ΤΡΑΒΑ!!!" αλλά ο Ντορής για ακόμα μια φορά δεν πήγε πουθενά. Τελικά φωνάζει:
"Τράβα Ντορή, ΤΡΑΒΑ!!!" και ο Ντορής δίνει ένα τρομερό τράβηγμα και βάζοντας όλη του την δύναμη βγάζει το αμάξι από το χαντάκι.

Ο Οδηγός βγάζει το πορτοφόλι του να πληρώσει, αλλά γεμάτος περιέργεια ρωτά τον γέρο:
-Μα γιατί δεν φώναξες με την πρώτη το όνομά του, αλλά φώναξες τρία άσχετα ονόματα?
-Κοίτα να δεις, ο Ντορής μπορεί να είναι δυνατός αλλά είναι τεμπέλης.Ακόμα είναι και τυφλός. Και άμα καταλάβαινε ότι τραβά μόνος ολόκληρο αμάξι δεν θα προσπαθούσε καν ....