Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η μετακίνηση με ψευτοπόδια είναι Cool

Μια φορά ήταν ο κύριος Φιλοκράτης, ένας πολύ ήσυχος και αγαπητός άνθρωπος και καθόταν ήρεμα στο σπίτι τους και έβλεπε τηλεόραση. Πως έβλεπε οικογενειακές ιστορίες, χτυπάει το κουδούνι του. Σηκώνεται, ανοίγει την πόρτα και βλέπει ένα πράμα πράσινο, με μερικά τριχίδια γύρω γύρω, το οποίο μύριζε και λίγο άσχημα. Έκπληκτος όπως ήταν και πριν προλάβει να ρωτήσει τι είναι και τι θέλει, ο περίεργος επισκέπτης πιάνει τον κύριο Φιλοκράτη και τον ρίχνει μερικές μπουνιές. Στην συνέχεια τον πετά μέσα στο σπίτι και φεύγει.

Την επόμενη μέρα ο κύριος Φιλοκράτης κάθεται για ακόμα μια φορά μπροστά στην τηλεόραση και κάνει ζάπινγκ. Ευτυχώς τα χθεσινά γεγονότα του άφησαν μόνο ένα μαυρισμένο μάτι. Πως κάθεται ήρεμος το κουδούνι χτυπάει. Σηκώνεται ο κύριος Φιλοκράτης, ανοίγει και βλέπει πάλι την ίδια άμορφη πράσινη μάζα. Ρωτάει "Παρακαλώ τι θέλετε", αλλά η μάζα δεν απαντά. Τον πιάνει και γι' ακόμα μια φορά τον σαπίζει στο ξύλο και φεύγει.

Μια μέρα μετά ο κύριος Φιλοκράτης κάθεται στο σαλόνι με το χέρι στο γύψο και πολλά χαζαπλάστ και επιδέσμους σε διάφορα μέρη του σώματος. Ανοίγει λοιπόν να δει αν έχει κάτι καλό η τηλεόραση. Πριν προλάβει να αλλάξει το πρώτο κανάλι χτυπάει το κουδούνι. Σηκώνεται και με μεγάλη προσπάθεια πάει προς την πόρτα. "Αποκλείεται να είναι πάλι ο ίδιος" σκέφτεται και ανοίγει. Για κακή του τύχη ήταν πάλι το μείγμα άσχημης μυρωδιάς και σιχαμερής εμφάνισης. Έντρομος ο κύριος Φιλοκράτης πάει να κλείσει την πόρτα, αλλά δεν προλαβαίνει, τον πιάνει γι' ακόμα μια φορά η μάζα και τον ρίχνει πολύ ξύλο. Τόσο που ο κύριος Φιλοκράτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Αφού οι γιατροί τον περιποιήθηκαν, ο κύριος Φιλοκράτης ξυπνάει σε ένα από τα δωμάτια του νοσοκομείου και κοιτάει γύρω γύρω. Βλέπει μόνο έναν γιατρό να κοιτάει τα χαρτιά του. Οπότε τον ρωτά:
-Γιατρέ τι συνέβη?
-Μην ανησυχείτε κύριε, τα τραύματά σας ήταν βαριά αλλά θα γίνεται καλά.
-Γιατρέ, τι ήταν αυτό που με χτύπησε.
-Ααα δεν είναι τίποτα, ένα μικρόβιο ήταν, έχει χτυπήσει πολύ κόσμο τελευταία.