Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η Λεγεώνα των Υπερηρώων


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι διαφορετικοί… Κάποιοι που μπορούν να κάνουν όσα για τους απλούς φαντάζουν δύσκολα, εύκολα, κουνώντας το μικρό τους δαχτυλάκι ή καλύτερα την μπουνιά και την κλοτσιά τους. Με χαρά σας παρουσιάζω τη Λεγεώνα των Υπερηρώων. Πρόκειται για ανθρώπους προικισμένους που κρατούν καλά κρυμμένο το μυστικό τους, την τεράστια δύναμη αλλά και ευστροφία που τους διακατέχει, αφήνοντας ένα μέρος του να φανεί μέσω των ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστούν.


Σιλβέστερ Σταλόνε

Έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες δράσης και περιπέτειας υποδυώμενος το μποξέρ ή τον καταδρομέα, ακόμα και διασώστη ή τον αστυνόμο του μέλλοντος. Εντυπωσιάζει με το θάρρος, την υπομονή, την απουσία πόνου, ακόμα κι όταν δέχεται εκατοντάδες χτυπήματα σε όλο του το σώμα. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που κέρδισε έναν πόλεμο μόνος του (Ράμπο 3). Είναι ο τηλεοπτικός Ρόκι, Ράμπο, Demolition Man, καθώς και ο Δικαστής Ντρεντ. Ένας πραγματικά δυνατός άνθρωπος με μεγάλο ταλέντο στην υποκριτική, πράγμα που τον κάνει να φαίνεται απλός και προσιτός. Ένας υπερήρωας που δεν φοβάται να τσαλακώσει την εικόνα του.
  • Μελανό σημείο: Συμμετοχή σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου...
  • Ατού του: Σκληρός σαν… πέτρα.

Άρνολντ Σβατζενεγκερ

Πρόκειται για τον άνθρωπο μηχανή, τον Εξολοθρευτή. Ο αυστριακός που στα νιάτα του είχε τόση δύναμη όση και ο Σαμσόν (κοντοκουρεμένος), άφησε τη χώρα του για την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Στην Αμερική, λοιπόν, αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στο Body Building, ακολούθησε την καριέρα του ηθοποιού για να κρύψει τη δύναμή του. Πρωταγωνίστησε σε ταινίες δράσης υποδιώμενος τον Εξολοθρευτή, τον Κομάντο, τον Κόναν τον Βάρβαρο. Χαρακτηρίζεται από την απουσία υποκριτικής ικανότητας, καθώς έχει τιμηθεί και με Χρυσό Βατόμουρο.
  • Μελανό σημείο: Προσπάθησε να γίνει Πλανητάρχης.
  • Ατού του: Η μεγάλη του δύναμη.

Στίβεν Σιγκάλ


Είναι γνωστός και ως Ατσαλάκωτος. Πρόκειται για τον απόλυτο μαχητή. Για τον άνθρωπο που δεν τον σταματάει τίποτα και κανένας. Δεν έχει ματώσει ποτέ, γι’ αυτό και παραμένει άγνωστο το χρώμα του αίματός του, αλλά και η ύπαρξη του. Είναι αυτός που φοράει πάντα σακάκι, «ατσαλάκωτο». Μπορεί να τα βάλει ακόμη και με 1000 άνδρες και να τους νικήσει χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του. Κάποιοι τον ταυτίζουν με τον Διγενή Ακρίτα. Έχει πρωταγωνιστήσει σε κακής ποιότητας ταινίες δράσης. Φημολογείται πως στα γυρίσματα των ταινιών του χτυπάει κανονικά τους κομπάρσους, γι’ αυτό και οι περισσότερες γυρίζονται στις τσάινα τάουν (οι σχιστομάτηδες είναι άπειροι), καθώς και σε δάση, μακριά από τον άμαχο πληθυσμό. Η υποκριτική αποτελεί το χόμπι του γι’ αυτό και δεν κρύβει τη δύναμη του.
  • Μελανό του σημείο: Δεν κρύβει τις ικανότητες του.
  • Ατού του: Η απίστευτη ταχύτητα των χτυπημάτων του.

Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ

Ο γόης της παρέας. Ο μορφονιός. Γνώστης όλων των πολεμικών τεχνών με φημισμένη κλοτσιά. Υποδύεται συνήθως τον αλήτη που βοηθάει τους καλούς και τιμωρεί τους κακού Έχει γυρίσει εκατοντάδες ταινίες, έχει φάει πολύ ξύλο, αλλά δεν έχει πεθάνει ποτέ (όπως και ο Σταλόνε). Λατρεύει τόσο πολύ την κλοτσιά του, ώστε δε δίστασε να κάνει πλαστική στο πόδι του προκειμένου να το σηκώνει όσο ψηλά θέλει (στην πραγματικότητα τελειοποίησε το φονικό του όπλο).
  • Μελανό του σημείο: Νομίζει πως «έχει» τους άλλους τρεις.
  • Ατού του: Η κλοτσιά του.



Πολλοί από σας θα αναρωτιέστε: Μα γιατί να υπάρχει αυτή η λεγεώνα, και γιατί να κρύβουν τις δυνάμεις τους δείχνοντας μας ένα μικρό μέρος τους? Κι από την άλλη, ο Τσακ Νόρρις πού βρίσκεται? Γιατί δεν ανήκει σ’ αυτούς? Και αν υπάρχει κόντρα, γιατί δεν έχει γίνει μάχη τόσα χρόνια, αφού πλέον έχουν ξεπεράσει όλοι τους τα 50? Η απάντηση υπάρχει…

Πριν πολλά, πολλά χρόνια, χιλιάδες χρόνια, γεννήθηκαν πέντε άνδρες με απίστευτη δύναμη, και άλλες αρετές: ο Τσακ, ο Σιλβέστερ, ο Ζαν Κλοντ, ο Αρνολντ και ο Στίβεν. Όλοι τους εκπαιδεύτηκαν για ν’ αντιμετωπίσουν τον Εχθρό! Για να σώσουν την ανθρωπότητα από την καταστροφή… και το κατάφεραν! Νίκησαν τους Νεφελίμ που τυραννούσαν για χιλιάδες χρόνια την ανθρωπότητα, και τους φυλάκισαν στην Κοίλη Γη! Τότε ήταν που ο Τσακ ως φυσικός ηγέτης κατάλαβε πως υπερτερούσε έναντι των υπολοίπων μελών της Λεγεώνας κι αποσπάστηκε θέλοντας να γίνει ο απόλυτος ηγέτης. Αυτό έφερε την αντίδραση των τεσσάρων που όμως αρνήθηκαν να τον αντιμετωπίσουν σε μάχη φοβούμενοι μία παγκόσμια καταστροφή.

Έτσι, στρατολόγησαν τον Μπρους Λι! Έναν τρομερό μαχητή και τον έβαλαν σε μάχη ενάντια στον Τσακ προκειμένου να τον νικήσουν, σε ταινία για να μην έχουμε απώλειες άμαχου πληθυσμού. Εκεί ο Λι νίκησε τον Τσακ και αποκαταστάθηκε η ισορροπία. Μια ισορροπία που κράτησε για λίγα μόνο χρόνια, αφού ο Τσακ προπονήθηκε σκληρά, τελειοποιώντας την Στριφογυριστή Κλοτσιά του. Ετσι, λίγο αργότερα ο Μπρους Λι βρέθηκε νεκρός, τον έφαγε η μαφία λένε…

Ένα είναι το σίγουρο, αυτή η κόντρα μεταξύ της Λεγεώνας και του Τσακ πρέπει να πάψει. Πρέπει όλοι τους να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν και πάλι τον εχθρό… Γιατί οι πύλες της Τακλά Μακάν θα ανοίξουν και πάλι, και πρέπει να ναι και οι πέντε ενωμένοι για να σώσουν την ανθρωπότητα...

Η Νέα Γενιά...
.