Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Περί καφρίλας...

(ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΡΘΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ)

Στα πλαίσια μιας συζήτησης περί ανέμων και υδάτων (κι όχι μόνο) κάποιο άτομο με ρώτησε: «τι είναι ο κάφρος???». Προς τη στιγμήν μου ήρθε στο μυαλό ν’ αντιδράσω έτσι:

αλλά για να μη σπαταλήσω ενέργεια κι επειδή απλά, βαριόμουν ν’ αντιδράσω, έκανα πως δεν άκουσα. Αλλά, κάμποσους μήνες μετά (στο ενδιάμεσο καιγόμουν στο 9gag, έπαιζα Τίτσου κι έβλεπα House γαρ) είπα ν’ αναλύσω λίγο αυτήν τη λέξη και τη σημασία της. Έχουμε λοιπόν:



• Κεφάλαιο 1: Συμπεριφορά

Κάφρος είναι ο άνθρωπος (άντρας στο 99,9999% των περιπτώσεων) που δε χαμπαριάζει από ευγένεια και τακτ. Μάλιστα, έχει στο σπίτι του δίσκο για βελάκια με φωτογραφία του Χρήστου Ζαμπούνη και χρησιμοποιεί για βάση στο λάπτοτ του ένα βιβλίο savoir vivre. Δε θα ντραπεί να την αμολήσει και να ρευτεί μπροστά σε όλους, και ΚΥΡΙΩΣ μπροστά σε γυναίκες που δε συμπαθεί, δηλαδή στις περισσότερες.
Θα σηκωθεί στο λεωφορείο για να κάτσει μια ηλικιωμένη κυρία ΜΟΝΟ αν τον κοιτάζει η γκόμενα που γουστάρει ή αν η ηλικιωμένη έχει πιο πολύ πλάκα με τον τρόπο που κάθεται κι όχι όταν είναι απλά όρθια.
Τέλος, πάντα, ΜΑ ΠΑΝΤΑ, θα σε βρίσει κι ας μην του ‘χεις κάνει κάτι και το σκηνικό θα θυμίζει την περιβόητη σκηνή του Pulp Fiction.


• Κεφάλαιο 2: Ενδιαφέροντα

Εδώ είναι πιο απλά τα πράγματα. Ο κάφρος συνήθως ακούει ό,τι πιο βαρύ μέταλ υπάρχει, για να το παίξει τι άλλο, κάφρος! Στίχοι όπως «θέλω να σε ξεκοιλιάσω άγρια και να δώσω τα σπλάχνα σου να τα φάνε τα σκυλιά» δεν είναι αρεστοί μόνο στον Όμηρο (ξέρω ότι όλοι θυμάστε τον περιβόητο στίχο, τον μοναδικό του οποίου ξέρατε τη μετάφραση), αλλά και στους κάφρους.
Στο θέμα σεξ έχει δίκιο στα πάντα, οι γυναίκες είναι απλά το αχρείαστο κρέας γύρω απ’ το μ@@@ί και ΤΙΠΟΤ’ ΑΛΛΟ και δε χωράει περαιτέρω συζήτηση γύρω απ’ αυτό!
Τέλος, ένας κάφρος σχεδόν πάντα θα μετατρέψει οποιαδήποτε συζήτηση, είτε για το καινούργιο cd του Λεμπέση (το ποιο του Λεμπέση???), είτε για την 6η δόση του ΔΝΤ σε σκατοσυζήτηση, με μότο "shit happens". Ναι, καλά καταλάβετε, ετοιμαστείτε για διύλιση της κουράδας, το επάγγελμα του καθένα που θέλει να λέγεται κάφρος. 


• Κεφάλαιο 3: Ανέκδοτα

Ο κάφρος έχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ (?), θα προτιμήσει να γελάσει μ’ ένα αστείο για νεκρά μωράκια κι όχι μ’ ένα με μια κούκλα που μιλάει σε μια άλλη (εξάλλου, ποιος γελάει μ’ αυτά?). Στο μυαλό των κάφρων έχει θεοποιηθεί η γνωστή μικρή Αννούλα και τ’ ανέκδοτά της, καθώς κι οποιοδήποτε ανέκδοτο έχει να κάνει με το γνωστό και μη εξαιρετέο τρίπτυχο «αίμα, σπέρμα, κολπικές εκκρίσεις».
.