Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Μαρμελάδα



Μποτιλιάρισμα: Μεγάλος στοίχος αυτοκινήτων που δημιουργείται σε ένα δρόμο όταν η κίνηση είναι μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να εξυπηρετηθεί. Συχνό φαινόμενο σε μεγάλες πόλεις, ειδικά σε περιοχές με φανάρια. Χτυπάει συνήθως άτομα που βιάζονται. 

Όλοι μισούμε το μποτιλιάρισμα! Είτε σαν οδηγός είτε σαν επιβάτης όλοι έχουμε μπλέξει σε ένα από αυτά. Άμα είναι καθημερινό φαινόμενο, είναι τόσο ψυχοφθόρο, που σε αναγκάζει να πάρεις λεωφορείο, μετρό, τραίνο, αεροπλάνο, ζέπελιν, άλογο και κάθε λογής άλλο μέσο. Η Πύρινη Λαίλαπα όμως έστειλε τα αλάνια της σε μια πόλη με πολύ κίνηση, για να κάνει μια έρευνα σχετικά με το πώς μπορείς να αποφύγεις το αναθεματισμένο Traffic Jam. Για απόλυτη ανωνυμία και undercover κατάσταση η έρευνα έγινε στη Ρωσία, που όλοι ξέρουμε τι σκηνικά επικρατούν.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τους καλύτερους τρόπους να αποφύγετε το μποτιλιάρισμα. Μοναδικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή των παρακάτω είναι: 
  • Να έχει μποτιλιάρισμα. 
  • Η κατοχή ενός τζιπ ή ενός χρεπιού που να μπορούν να υπερπηδήσουν εμπόδια. 
  • Το συνεχές γράψιμο σε παλιά παπούτσια ή σημεία του σώματος, του Κ.Ο.Κ. 


Για διευκόλυνσή σας ακολουθεί κείμενο με την ανάλυση των τεχνικών καθώς και με τα υπέρ και τα κατά τους: 

Τεχνική 1: Είμαι Μυστήριο Τραίνο (3:45 στο βίντεο) 
Σε αυτήν την τεχνική απλά μπαίνετε στις γραμμές του τρένου και πάτε σαν να είστε σε οποιοδήποτε άλλο δρόμο. Αν είσαστε και λίγο πιο petrolhead μπορείτε να προτείνετε στον οδηγό μια κόντρα μεταξύ του οχήματός σας και του τραίνου. Έτσι χωρίς πολύ κόπο χρησιμοποιείτε ένα δρόμο, περίπου ίδιο με τον κανονικό, που απλά παραμένει αχρησιμοποίητος την περισσότερη ώρα της μέρας.
Υπέρ: Απόλυτη διακριτικότητα, ειδικά άμα ακολουθάτε το τρένο.(0:03 στο βίντεο)
Κατά: Υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει τσιμέντο ανάμεσα στις γραμμές και να είναι παλαιού τύπου. Εκεί θα χρειαστείτε το 4Χ4 ή αυτοκίνητο με μεγάλη απόσταση από το έδαφος, αν και σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε το συγκεκριμένο κομμάτι καθώς είναι επίπονο για το αμάξι και την σπονδυλική σας στήλη (2:25 στο βίντεο). Επίσης προσέξτε τα διερχόμενα από την αντίθετη κατεύθυνση τραίνα. 

Τεχνική 2: They See Me Rollin’ They Hatin’ (1:03 στο βίντεο) 
Σε αυτή την τεχνική πρέπει να χρησιμοποιηθεί το πεζοδρόμιο. Όχι τη λεωφορειολωρίδα ή κάτι άλλο όπως η Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης, εκεί γράφουν! Ακόμα μια προϋπόθεση είναι το πεζοδρόμιο να είναι αρκετά φαρδύ να χωρέσει το όχημα καθώς και να έχει σημεία εσόδου εξόδου. Μπαίνετε λοιπόν από το σημείο εισόδου και απλά προχωράτε προσεχτικά αποφεύγοντας γιαγιάδες, καροτσάκια, παιδάκια, σκυλιά, κουβάδες και γενικά ό,τι υπάρχει στη μέση που μπορεί να χτυπήσετε. 
Υπέρ: Τις περισσότερες φορές, αν και η τεχνική φαίνεται επικίνδυνη, θα βγείτε χωρίς κόπο από το σημείο εξόδου. Επίσης δεν υπάρχει κίνδυνος να σας γράψουν γιατί απλά όλοι θα κοιτάνε άναυδοι.
Κατά: Απαιτείται τεράστια υπομονή γιατί δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είστε σε μέρος με πεζούς και αυτοί έχουν προτεραιότητα. Μερικοί μπορεί να σας καταραστούν. Επίσης τα αντανακλαστικά σας πρέπει να είναι σε εγρήγορση. (1:11 στο βίντεο) 

Τεχνική 3: Back in Black (2:25 στο βίντεο) 
Σε αυτή την τεχνική πρέπει πολύ απλά να πάτε με την όπισθεν, αλλά από το αντίθετο ρεύμα ώστε να μην σας πουν ότι "τους παίρνετε και την σειρά"! Έτσι και είστε και είστε στη σωστή λωρίδα και φτάνετε πιο γρήγορα. Θυμηθείτε μόνο να ανάψετε τα αλάρμ για να σας προσέξουν οι άλλοι οδηγοί. 
Υπέρ: Εξασκείστε στην όπισθεν. 
Κατά: Υπάρχει ένας κίνδυνος να υπάρχουν εμπόδια στο δρόμο, όπως παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Σε τέτοια περίπτωση απλά να αποφεύγετε τους καθρέφτες. Ακόμα μην ξεχνάτε πως κινείστε αντίθετα της ροής της κυκλοφορίας, πράγμα που μπορεί να ξαφνιάσει τους άλλους οδηγούς ειδικά αυτούς με οχήματα μεγαλύτερης μάζας από το δικό σας.(2.57 στο βίντεο) 

Ο Συνδυασμός όλως των παραπάνω τεχνικών επιβάλλεται για να φτάσετε πρώτοι στην αρχή του μποτιλιαρίσματος, ή εκεί που θέλετε να στρίψετε. Φανείτε δημιουργικοί και στείλτε μας τα δικά σας βίντεο με το πώς εφαρμόζετε τα παραπάνω, καθώς και νέες τεχνικές που αναπτύξατε και θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες. Τέλος θυμηθείτε ότι μερικές από τις τεχνικές στην Ελλάδα δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις πόλεις (δεν έχει παντού τρένο) οπότε εκεί θα πρέπει να το κάνετε με τον παλιό τρόπο, πηγαίνοντας από τα στενά.
.