Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ανάδρομος Ερμής

Το παιδί γυρνάει από το σχολείο και βρίσκει τον πατέρα του στο καθιστικό:
-Τι έγινε σήμερα στο σχολείο?
-Μια φίλη μου με είπε ότι άυριο θα χρεωκοπήσεις στη δουλειά.
-Άσε τα σάπια ρε και πήγαινε να πλύνεις τα χέρια σου ....

Την επόμενη μέρα ο πατέρας πάει στην δουλειά αλλά η εταιρεία του χρεωκοπεί. Σκέφτεται το χθεσινό περιστατικό με τον γιο αλλά δεν πολυπιστέυει. Πάει λοιπόν σπίτι και βρίσκει τον γιο να έχει έρθει νωρίτερα σπίτι:

-Ήρθες κιόλας από το σχολείο?
-Ναι, κάναμε 3ωρο!
-Μάλιστα .... κανένα νέο?
-Μια φίλη μου με είπε πως αύριο θα πεθάνει η γιαγιά.
-Χτύπα ξύλο! Κοίτα η χρεωκοπία ήταν σύμπτωση, αλλά δεν μπορείς να λες τέτοια λόγια για την μάνα μου! Γρήγορα χάσου από μπροστά μου να κάνεις τα μαθήματά σου!

Την επόμενη μέρα και ενώ ο πατέρας αναζητά δουλειά, τον παίρνουν τηλέφωνο ότι η μητέρα του πέθανε από εγκεφαλικό. Τρελένεται! Χωρίς πολλά λόγια οργανώνει την κηδεία και παίρνει τον γιό του από το σχολείο για να πουν ένα τελευταίο αντίο στην γιαγιά.

Περνάει μια βδομάδα και ο πατέρας ακόμα να βρει δουλεία. Κάθεται με τις αγγελίες στο τραπέζι της κουζίνας και σκέφτεται. Περνάει ο γιός του  που πήγαινε στο φροντιστήριο και λέει:

-Μπαμπά η φίλη μου με είπε ότι σήμερα θα τρακάρεις!

Ένα ρίγος πιάνει τον πατέρα που κοιτάει με απορία τον γιό του. "Σιγά ...."  σκέφτεται και παίρνει το αμάξι να πάει για μια συνέντευξη. Τότε στην 1η διασταύρωση ένα άλλο ΙΧ παραβιάζει ΣΤΟΠ και τον χτυπά. Ο πατέρας καταλήγει στο νοσοκομείο με ελαφρια τραύματα.

Πάει ο γιος του να τον δει και αμέσως ο πατέρας τον ρωτά:
-Ποια είναι αυτήν η φίλη σου που μπορεί και προβλέπει το μέλλον, πως την λένε?
-Η Λίτσα πατέρα ......
.