Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Και το πάρκινγκ θέλει την τράπεζά του...


Πάει, που λέτε, ένας Σαλονικιός σε μια τράπεζα στην Αθήνα και ζητάει να του χορηγήσουν δάνειο 5.000 ευρώ, διότι θα πάει για κάποιες δουλειές στην Κρήτη για 10 μέρες και το χρειάζεται. Ο υπάλληλος του λέει ότι θα χρειαστεί κάποια υποθήκη για το δάνειο.



Βγάζει, λοιπόν, ο τυπάς τα κλειδιά απ' την ολοκαίνουργια Ferrari του που ήταν παρκαρισμένη απ' έξω, μαζί με τα χαρτιά, τα παραδίδει στον υπάλληλο και μόλις εγκρίνεται το δάνειο παίρνει τα λεφτά και φεύγει.

Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της τράπεζας και οι υπάλληλοί του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Σαλονικιός έβαλε υποθήκη μία Ferrari 599 GTB των 250.000 ευρώ, για να πάρει δάνειο 5.000 ευρώ!

Δέκα μέρες αργότερα, ο Σαλονικιός επιστρέφει, πληρώνει τα 5.000 του κεφαλαίου και τον τόκο για τις 10 μέρες, που ανέρχεται στα 25 ευρώ.
Ο υπάλληλος του λέει: «Κύριε Σαλονικίδη, είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε με την τράπεζά μας, όλα έγιναν σωστά μόνο που έχουμε μία απορία. Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαμε στον υπολογιστή και βρήκαμε ότι είσαστε εκατομμυριούχος. Εδώ που τα λέμε, έχετε τη μισή Θεσσαλονίκη, ποιος ο λόγος που πήρατε το δάνειο…?
Κι εκείνος απαντά:
«Ρε καρντάση, ξέρεις κανένα άλλο σημείο στην Αθήνα που θα μπορούσα να αφήσω το αυτοκίνητό μου για δέκα μέρες, να είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν θα πάθει το παραμικρό και να πληρώσω μόνο 25 ευρώ…?»
.